Är gräset grönare på andra sidan häcken?

Gräsmatterenovering

Hur går det till?

Efter att ni har kontaktat oss kommer vi på ett kostnadsfritt hembesök och kollar hur gräsmattan ser ut, här går vi igenom olika tillvägagångsätt, vilken slags gräsmatta ni önskar (vissa vill ha en vanlig gräsmatta medans andra vill ha en mer exklusiv) och om ni har något önskemål, ibland kan det vara bra att göra vissa höjdjusteringar på gräsmattan för att få bort exempelvis vattenpölar eller jämna av den befintliga.

När vi har fått en uppfattning av hur gräsmattan ser ut och vet vilka åtgärder som krävs samt era önskemål återkommer vi med en offert, Gräsmatterenovering är giltigt för RUT-avdrag.

Vid beställning av arbete får ni en preliminär arbetsstart, det som ibland kan ställa till det är vädret, något som vi tyvärr inte kan råda över.
Arbetet brukar ta mellan 1-2 dagar för en normalstor gräsmatta (350-500m2)
Efter att vi är klara med arbetet går vi igenom vad ni behöver göra för att hålla gräsmattan i gott skick, dvs en skötselplan
Självklart lämnar vi området städat och snyggt.

Efter några veckor har gräset vuxit upp och är redo för första gräsklippningen, ett råd är att använda en manuell gräsklippare till en början då gräsfröna är sköra, en manuell gräsklippare är lätt och slirar inte upp spår i den nya gräsmattan.

Hålpipsluftare

är en maskin som vi brukar börja med, denna maskin luftar gräsmattan, med tid bildas det en gräsfilt under gräset, denna gräsfilt hindrar näring, syre och vatten att nå gräsrötterna vilket på sikt ger grunda rotsystem, om gräset har grunda rotsystem är den extra känslig för torka och blir lättare gul under sommaren, maskinen slår massa hål med hålpipor som även drar ut jordpluggar, detta gör även jorden porösare som då lättare kan dränera ytvattnet ner till rötterna

Vertikalskärning

betyder att man skär igenom gräset ner till jordytan, med denna metod så delar man gräsets rötter vilket gör att gräset växer tätare, den river också upp dött gräs och mossa vilket förbättrar rotandningen och möjligheten för gräset skall trivas.

Gräsfrön och gödsel

Vi erbjuder en mängd olika gräsfröblandningar för att kunna matcha era önskemål.

Vi gödslar er gräsmatta med granulerat gräsgödsel som passar era förhållanden.

Dressjord

är något som både bidrar till bättre jordstruktur och täcker gräsfröna.
Dressjord har många egenskaper bl.a. så gör den leriga och kompakta jordar porösare, sandiga jordar får mer organiskt material, gräset får en förbättrad näringstillskott samt syreinnehåll i markytan, minskar risken för uttorkningsskador, stimulerar tillväxt och skottbildning i gräset.
Dressjorden bevarar även fukt som gräsfröna behöver för att kunna gro.
Rekommenderar att dressa gräsmattan varje år för att erhålla en fin och grön gräsmatta.